SIJARTO PORUČIO: Izjave o slanju NATO trupa u Ukrajini povećavaju rizik od svetskog rata
Foto: Printscreen/Youtube

"U ovako kritičnoj situaciji nisu samo akcije te koje imaju značaj, već i reči imaju ogroman značaj. Dakle, kada je reč o izjavama o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu u ime određenih država članica NATO-a, to je zaista opasno, jer mi ne želimo da gledamo tu pretnju i zastrašujući rizik od izbijanja svetskog rata koji se približava", rekao je Sijarto, prenosi TASS.

Tokom sastanka sa opozicionim liderima početkom marta, francuski predsednik Emanuel Makron je ponovio da Francuska "nema granica i crvenih linija" po pitanju pomoći Ukrajini, što uključuje i potencijalno slanje kopnenih trupa. Njegove reči oštro su kritikovali brojni NATO partneri, uključujući Nemačku, kao i političke partije u Francuskoj.

Lideri svih političkih partija optužili su Makrona za uvlačenje Pariza u sukob, za neozbiljnost, a takođe su mu zamerili što se o ovim pitanjima nije konsultovao sa parlamentom.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Berlin neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti.

On je ponovio i da ne planira da šalje krstareće rakete dugog dometa Taurus dugog u Ukrajinu.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading