KRVOPROLIĆE NA RUSKOJ TERITORIJI Objavljen najnoviji ratni izveštaj
Foto: Printscreen/Printscreen

Iako je zabeleženo smanjenje intenziteta borbi, neprijatelj nastavlja da granatira, ispituje odbrambene sposobnosti kroz diverzantsko-izviđačke grupe (DRG) i reorganizuje se za moguće nastavke ofanzivnih operacija. Posebno se navodi da su se glavni napori neprijatelja od 18. marta koncentrisali u Belgorodskoj oblasti Rusije, gde se izvode izviđački napadi i pozicione borbene operacije, uz granatiranje linija odbrane i naseljenih mesta.

U pravcu Grajvoronskog, kao i u oblastima Kozinka i Spodorjušino, zabeleženi su sukobi. Neprijateljske snage su takođe aktivne u ukrajinskim naseljima uz granicu, poput Lukaševke, gde se pripremaju za jurišne operacije koje su mete artiljerijskih napada i napada dronovima kamikazama.

Ukrajinske oružane snage intenzivno koriste višecevne bacače raketa (MLRS), bespilotne letelice i haubice za napade duž fronta i na naseljena mesta u Belgorodskoj oblasti, ciljajući da oslabe odbrambenu sposobnost ruskih položaja i izazovu paniku među civilima.

Konačno, nastavlja se mobilizacija snaga i opreme Ukrajinskih oružanih snaga, uključujući Legiju GUR i druge grupe, u oblastima blizu granice u Sumskoj i Harkovskoj oblasti. Ruske vazdušno-kosmičke snage odgovaraju masovnim udarima, koristeći kontrolisane bombe za ciljanje na oblasti gde se neprijateljske snage i oprema koncentrišu u pozadini.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading