UKRAJINCI NE MOGU DA IZBROJE NOVE GROBOVE "Više posećujemo sahrane nego rođendanske zabave"
Foto: AP//Kateryna Klochko

Na drugu godišnjicu rata vidi se zamor, kao i posledice zastoja na frontu, ističe Terzićeva.

Navela je da su joj građani Ukrajine preneli da više posećuju sahrane nego rođendanske zabave i da ne mogu više da izbroje nove humke i nove grobove.

SAD šalju Ukrajini novu vojnu pomoć od 300 miliona dolara

Sjedinjene Američke Države će poslati novi paket vojne pomoći Ukrajini u vrednosti od 300 miliona dolara, saopštila je administracija predsednika Džozefa Bajdena, što je prvi takav potez u poslednjih nekoliko meseci, pošto republikanski lideri u Kongresu blokiraju dodatna sredstva za Kijev, prenosi Rojters.

Bela kuća se, navodi agencija, trudi da pronađe načine da pošalje više vojne pomoći s obzirom na situaciju na bojnom polju. 

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan rekao je da finansiranje dolazi iz neočekivanih ušteda na osnovu ugovora sa Pentagonom i da će se koristiti za artiljerijske metke i municiju za visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme.

Putin: Ruske trupe napreduju na severskom pravcu u Ukrajini

Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da ruske trupe napreduju na severskom pravcu u Ukrajini.

Putin je severski pravac nazvao teškim i pohvalio borce koji se tamo bore.

- Tamo ima pomeranja. Međutim, neprijatelj se tu učvrstio, na severskom pravcu. Ali oni se odlično bore. Momci su odlični! Dobro se bore. Pomozite im - rekao je Putin na sastanku sa pobednicima upravljačkog takmičenja "Lideri Rusije".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading