Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da se slanje zapadnih trupa u Ukrajinu ne može u potpunosti isključiti, jer evropski lideri često menjaju stavove.

Sijarto je prokomentarisao reči francuskog predsednika  Emanuela Makrona o mogućem slanju vojnika zapadnih zemalja u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, time bi se ozbiljno narušila crvena linija NATO-a, jer alijansa od početka sukoba ističe da nije strana u sukobu.

- Istovremeno, s obzirom na promene u evropskoj poziciji, nažalost, to se ne može u potpunosti isključiti - rekao je Sijarto, a prenosi MTI.

Mađarski premijer Viktor Orban ranije je izjavio da se evropske zemlje, „kao ludaci na krovu“, stalno klate na ivici rata sa Rusijom . U stvari, „indirektni“ rat je, prema njegovim rečima, već u toku, pošto Zapad isporučuje Kijevu smrtonosnije oružje i može čak ići do slanja „mirovnih trupa“.

Podsetimo,ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali nije postignut konsenzus.

Ubrzo nakon Makronovih izjava , nemački kancelar  Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO-a u celini to neće učiniti, prenosi RIA.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading