raketa
Foto: EPA/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

- Udarci i značajna šteta - rekao je izvor, ne dajući više detalja.

Ukrajinska pravda, glavni ukrajinski medij, izvestila je u utorak da je ruski patrolni brod projekta 22160 „Sergej Kotov“ tokom noći pogođen brodom bez posade.

Ukrajinski morski dronovi oštetili su patrolni brod ruske Crnomorske flote kod okupiranog Krima, saopštila je u utorak ukrajinska vojna obaveštajna služba.

Obaveštajna agencija je na Telegramu saopštila da je njena specijalna jedinica Grupa 13 napala patrolni brod ruske Crnomorske flote Sergej Kotov u blizini Kerčkog moreuza, prenosi Reuters.

"Kao rezultat udara pomorskih bespilotnih letelica Magura V5, ruski brod projekta 22160 Sergej Kotov je pretrpeo oštećenja na krmi, desnoj i levoj strani", navodi se u saopštenju.

U poruci se dodaje da je brod vredan oko 65 miliona dolara.

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se navodno vidi kako je pogođen ruski brod.

 

 

Andrij Jermak, šef kabineta predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je u utorak u Telegramu da je "ruska Crnomorska flota simbol okupacije. Ne može biti na ukrajinskom Krimu", očigledno pozivajući se na napad.

Saobraćaj vozova privremeno je obustavljen na mostu koji povezuje poluostrvo Krim sa kopnom Rusije, saopštio je Telegram kanal zvaničnika na Krimu koji je postavila Rusija.

Saobraćaj na autoputu je takođe bio obustavljen nekoliko sati pre nego što je ponovo otvoren, navodi Telegram kanal ruske administracije koja upravlja mostom.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading