UKRAJINSKI OFICIR SAOPŠTIO NAJNOVIJE VESTI S PRVE LINIJE FRONTA Osećamo rusku superiornost u ljudstvu, artiljeriji i oklopnim vozilima
Foto: Shutterstock

Podsetimo, Ukrajina je pre dve nedelje najavila povlačenje iz Avdejevke na niz položaja na zapadu grada. Međutim, tri sela su od tada pala u ruke ruskih snaga, a Kijev tvrdi da nikada nije nameravao da ih brani.

Rusko napredovanje dolazi u trenutku kada se ukrajinska vojska suočava sa dubokom krizom izazvanom nestašicom municije, što je stvorilo gotovo egzistencijalnu dilemu na liniji fronta, u kojoj vojnici moraju izuzetno štedljivo da koriste municiju i pitaju se koliko će dugo izdržati ruski pritisak.

Ruski napad na novu odbrambenu liniju Ukrajine oko Avdejevke nije značajan zbog vrednosti samih sela, koja u najboljem slučaju sadrže desetine stanovnika i uništenih kuća, već zato što sugerišu da su ukrajinski zvaničnici neadekvatno planirali povlačenje iz Avdejevke i da su bili nesposobni od tada da zaustave napredovanje ruskih snaga.

- Osećamo rusku superiornost u ljudstvu, artiljeriji i oklopnim vozilima. Malo po malo oni napreduju - rekao je jedan ukrajinski oficir s prve linije fronta, pišu "Novosti".

BONUS VIDEO


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading