ORBAN BEZ UVIJANJA Zapad ne može da dobije rat protiv Rusije, postoji samo jedno rešenje ukrajisnkog sukoba
Foto: EPA/EPA

"Već je sasvim očigledno da Zapad neće dobiti taj rat protiv Rusije. Ne treba govoriti o ratu između Rusije i Ukrajine, jer je to proksi rat, a svi znaju da glavne snage Ukrajine ne daje Ukrajina, već oni koji stoje iza nje. Dakle, to je rat između Rusije i Zapada, koji Rusija vodi preko Ukrajine", kazao je Orban u Mađarskoj privrednoj komori.

Mađarski premijer je naglasio da postoji samo jedno rešenje - mirovni pregovori, koji moraju da počnu pre ili kasnije.

"Većina zemalja zapadne Evrope, nažalost, veruje da je vreme na strani Zapada i da će, ako se rat nastavi, moći da se postignu 'povoljnije pozicije' za početak pregovora. U Evropi se vodi aktivna debata o tom pitanju, a Mađarska je jedna od retkih zemalja koja misli drugačije", precizirao je Orban.

Prema njegovim rečima, Zapad je propustio priliku da zaključi mirovni sporazum kada je za to bila zainteresovana čak i Moskva.

"Evropljani nisu bili u stanju da lokalizuju sukob u Ukrajini, koji se, naprotiv, samo širio i propustili su pravi trenutak za brzo sklapanje mirovnog sporazuma, kada su čak i Rusi bili zainteresovani", ukazao je Orban i izrazio nadu da će pre ili kasnije biti postignut mirovni sporazum uz učešće SAD. 

Istovremeno, prema njegovim rečima, u takvoj situaciji će postojati opasnost za Evropsku uniju da njeno mišljenje više neće biti uzeto u obzir u pregovorima o Ukrajin, piše RT Balkan.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading