Kijev tvrdi da je izvršen desant na Krim
Foto: Printscreen/Printscreen

Rusko ministarstvo odbrane nije navelo da li je bilo štete ili žrtava u svom saopštenju u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Drumski saobraćaj u blizini Feodosije bio je značajno ograničen, saopštili su ranije ruski zvaničnici na Krimu. Saobraćaj na mostu koji povezuje poluostrvo Krim sa kopnom Rusije bio je zaustavljen nekoliko sati pre nego što je nastavljen oko 01:40 GMT, saopštili su zvaničnici na Krimu na Telegramu.

Ruski i ukrajinski društveni mediji citiraju stanovnike Feodosije kako su se čule snažne eksplozije u oblasti morske luke i skladišta nafte oko 2 sata ujutru po lokalnom vremenu u nedelju (23:00 GMT u subotu).

Rojters nije bio u mogućnosti da nezavisno proveri izveštaje o eksplozijama. Ukrajinski zvaničnici nisu odmah komentarisali.

Poluostrvo Krim, koje je Rusija anektirala od Ukrajine na potez koji su saveznici Kijeva osudili 2014, i Crno more koje se graniči sa poluostrvom postali su ključno poprište u dvogodišnjem ratu.

Pojačani ukrajinski napadi dronova na ruske vojne ciljeve tamo su oštetili ili uništili brodove i pomorska remontna dvorišta u luci Sevastopolj i pogodili druge ciljeve.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading