Ukrajina
Foto: Alo/Printscreen

Ruske snage uništile su sinoć 38 dronova iznad Krima, saopštila je Moskva.

Kraj bloga:

Situacija na frontu se promenila?

Katastrofalne vesti za ruske neprijatelje stižu iz Nemačke

Zelenski: Potrebna politička volja da se osiguraju zalihe oružja

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski naveo je u večernjem video-obraćanju da je potrebna politička volja kako bi se obezbedile vojne zalihe.

Ako do toga ne dođe, svet će se suočiti sa jednom od "najsramnijih stranica istorije“, ocenjuje Zelenski.

Sijarto: Mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije

Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto poručio je da mora da se učini sve da se izbegne sukob između NATO-a i Rusije.

Reagujući na izjavu predsednika Francuske Emanuela Makrona da se "ništa ne može isključiti" kada je reč o mogućnosti raspoređivanja zapadnih trupa u Ukrajinu, Sijarto je za radio Košut rekao da Evropa pati od "ratne psihoze", prenosi MTI.

On je pozdravio odgovore većine evropskih političara koji su rekli da ne žele da šalju trupe u Ukrajinu.

Nakon što su isporuke zapadne Evrope Ukrajini napredovale od šlemova i municije, do oklopnih vozila i raketa, on je rekao da nije iznenađenje što neki zapadni političari govore o raspoređivanju kopnenih trupa.

"To je suprotno od zajedničkih odluka koje su do sada donete", istakao je on.

Sijarto je naveo da su članice NATO-a dve godine ranije izdale deklaraciju u kojoj se navodi da NATO nije napadački savez i da treba uložiti sve napore da se izbegne sukob NATO-a i Rusije.

"Komentari zapadnih političara o raspoređivanju trupa u Ukrajinu krše tu deklaraciju", rekao je on.

Fotografije uništenog američkog tenka Abrams, u blizini Avdejevke (FOTO)

Tenk je onesposobljen FPV dronom "upir".

 

 

Uništen ukrajinski tenk "M1 abrams" američke proizvodnje (VIDEO)

Ruska vojska je uništila još jedan ukrajinski tenk "M1 abrams" američke proizvodnje, nedaleko od mesta Berdiči na avdejevskom pravcu, prenose mediji.

 

 

 

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Na donjeckom pravcu jedinice grupe "Jug" zauzele su povoljnije položaje dok su ukrajinske snage izgubile 390 vojnika i dva tenka, uništena je haubica AS-90 britanske proizvodnje, "krab" poljske proizvodnje, M119 iz SAD i skladište munisije;

Na kupjanskom pravcu takođe su ruske jedinice poboljšale svoje položaje, a Kijev je izgubio do 55 vojnika, tenk, tri samohodna artiljerijska oruža, dve haubice i radar AN/TPQ-50;

Na avdejevskom pravcu ruska vojska je odbila osam kontranapada ukrajinskih snaga, koje su izgubile do 160 vojnika i pet oklopnih vozila, uključujući "bredli";

Na južnodonjeckom pravcu Kijev je izgubio do 270 vojnika, dva tenka, dva borbena vozila pešadije, haubicu "paladin" i "MSTA-B";

Na hersonskom pravcu ukrajinska vojska izgubila je do 60 vojnika a uništeno je i skladište municije; Ruska PVO je u poslednja 24 sata oborila pet krstarećih raketa "storm šedou"

Eksplozije na Krimu, Moskva navodi da je oborila 38 dronova

Nekoliko eksplozija uzdrmalo je Krim, nakon ukrajinskog napada u kojem je, kako tvrde ruski zvaničnici, ruska protivvazdušna odbrana oborila 38 dronova.

Most koji spaja Krim sa Rusijom privremeno je zatvoren, a napad je došao u trenutku kada Ukrajina apeluje na saveznike da pojačaju dostavu oružja.

Zelenski: Sirski ima kart blanš za kadrovske promene u vojsci

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski ima "kart blanš" za sve kadrovske promene u vojsci i štabovima.

 

Ministarstvo odbrane Rusije: Uništeno 38 dronova iznad Krima

Ruska vojska uništila je noćas 38 dronova Oružanih snaga Ukrajine iznad Krima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prethodno je Ministarstvo saopštilo da su četiri ukrajinska drona uništena iznad Belgorodske oblasti i jedan iznad Lenjingradske oblasti, prenosi Interfaks.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading