NEMAČKA PLANIRA NAPAD NA KRIMSKI MOST? Procureli snimak uznemirio javnost, oficiri opisali jeziv plan, uključene i rakete "Taurus" (VIDEO)
Twitter printscreen

Pomeuti audio snimak koji se pojavio 19. februara, traje 38 minuta i navodno otkriva razgovor oficira o operativnim detaljima i detaljima ciljanja domaćim raketama dugog dometa Taurus, koje je Nemačka razmišljala da pošalje Ukrajini.

Zanimljivo je da način na koji se o tome razgovaralo nagoveštavao je da je to već dogovoreno.

Oficiri su takođe razgovarali o načinima verodostojnog poricanja kako bi Nemačka mogla da priđe što je bliže "crvenoj liniji" direktnog učešća, a da je ne pređe.

Iako još nije objavljeno zvanično saopštenje iz Berlina, preliminarna ispitivanja nemačkih medija pokazuju da je audio snimak originalan.

 

 

Nemački list Velt saopštio je u petak uveče da je audio snimak, koji trenutno kruži Bundesverom, trenutno "klasifikovan kao autentičan" nakon što je pažljivo ispitan.

Der Špigel je takođe objavio da je snimak "klasifikovan kao autentičan" i da je "prema početnoj proceni, falsifikovanje koje podržava veštačka inteligencija u velikoj meri isključeno".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading