KORNET RAZNOSI "BREDLI" Američko oružje uništeno na rekordnoj udaljenosti (VIDEO)
Foto: Printscreen

Naime, pripadnici 114. gardijske motorizovane brigade naoružani modernizovanom verzijom ovog sistema - "kornet-m" - uništili su ukrajinsko borbeno vozilo pešadije M2 "bredli" američke proizvodnje, sa udaljenosti od oko devet kilometara.

Na početku snimka se može videti američki oklopnjak koji se na nepoznatoj distanci kreće sa leve na desnu stranu, dok ga ruski borci prate i lansiraju jednu protivoklopnu vođenu raketu.

U jednom trenutku ukrajinsko vozilo se iz nepoznatih razloga zaustavilo, a potom i pokušalo da nastavi kretanje (postoji mogućnost da je posada primetila projektil koji ide ka njima), ali je neposredno nakon toga uništeno.

U pozadini se moglo čuti oduševljenje ruskih vojnika, koji su postavili nov rekord, budući da je "bredli" uništen sa rekordne udaljenosti.

Da se zaista radi o distanci od devet kilometara, može se zaključiti na osnovu podataka da je brzina raketa modernizovanog "korneta" oko 300 m/s i da je od trenutka lansiranja do udara prošlo oko 30 sekundi.

Takođe, budući da je u pitanju udaljenost veća od osam kilometara, izvesno je da su ruski borci koristili raketu 9M133FM-3 sa visoko-eksplozivnom fragmentirajućom bojevom glavom, koja se inače koristi za dejstvo po lakooklopljenim vozilima i jedina je iz porodice koja ima povećani domet od 10 kilometara.

Prema dostupnim informacijama, "bredli" je najverovatnije pripadao 47. mehanizovanoj brigadi ukrajinske vojske, inače poznatoj po opremljenosti vozilima zapadne proizvodnje i velikim gubicima pretrpljenim tokom letnje ofanzive.

Američko borbeno vozilo pešadije uništeno je na periferiji sela Očeretino, severozapadno od Avdejevke, tokom povlačenja ove jedinice zajedno sa 3. jurišnom brigadom.

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading