SPREMA SE VELIKA PROMENA NA FRONTU Ukrajinski tenkista otkrio detalje
Foto: Shutterstock

"Dronovi dominiraju bojištem i broje se u hiljadama. Naša svakodnevna borba je za preživljavanje. Tenk je sada najugroženije oružje i njihova upotreba će uskoro prestati. Zapravo, kako skoro da nemamo više municije, a Rusi su toga svesni, sve ih manje koristimo", izjavio je Viktor.

On je takođe priznao da se sada oseća mnogo uplašenijim nego pre.

Izveštaj naglašava kako se moderno ratovanje razvija, pri čemu tradicionalni oklopni sistemi poput tenkova nailaze na nove izazove zbog bespilotnih letelica. Izjava Viktora ukazuje na dramatičnu promenu u dinamici bojišta, gde tehnološke inovacije sve više služe za neutralisanje tradicionalnih vojnih resursa. Povećan strah koji Viktor oseća dodatno ističe izazove sa kojima se vojnici suočavaju u ovom novom okruženju.

Rusija je, s druge strane, uputila protestnu notu zemljama NATO-a zbog slanja oružja Kijevu. Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini ne samo kroz isporuku oružja, već i kroz obuku vojnika u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading