Printscreen
Foto: Printscreen/Printscreen

Ukrajinska udarna jedinica Bulava uništila je dva ruska tenka T-72, ​​protivavionske topove S-60, borbeno vozilo ruske pešadije BMP-3, terenska vozila Ural-4320 i retki BMPT, takođe poznat kao „Terminator“, koji je oklopno vozilo dizajnirano da prati tenkove u borbi.

Napad se dogodio na rusko skladište u selu Staromlinovka, saopštio je ukrajinski Telegram kanal koji objavljuje vesti o dronovima iz prvog lica (FPV) u ratu, prenoseći video snimak incidenta.

Bespilotne letelice ili bespilotne letelice (UAV) igrale su ključnu ulogu tokom celog rata. Mihail Fedorov, koji je potpredsednik ukrajinske vlade za inovacije u obrazovanju, nauci i tehnologiji i ministar za digitalnu transformaciju, rukovodio je ukrajinskim programom bespilotnih letelica od početka ruske invazije na Ukrajinu u februaru 2022.

Ukrajinska vlada pokrenula je svoju inicijativu „Vojska dronova“ i kampanju prikupljanja sredstava za kupovinu dronova za ukrajinske odbrambene snage.

Telegram kanal je saopštio da je Ukrajina koristila dronove u vrednosti od 200.000 grivni (oko 5.216 dolara) i spalila „desetine miliona neprijateljske opreme“.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading