NATO oružje
Foto: Printscreen/Russia Today

Ruske trupe zauzele su oružje i municiju NATO-a, kao i satelitske terminale Starlink u hemijskoj fabrici Avdejevka, navodi se u novom video snimku koje je u subotu objavilo Ministarstvo odbrane.

Zvaničnici u Moskvi su rekli da su napuštenu opremu pronašle ruske jurišne grupe koje su ušle u hemijsku fabriku Avdejevka, najveći objekat te vrste u Evropi, koji je postao oslonac ukrajinske ofanzive u toj oblasti nakon što je sukob izbio u februaru 2022.

Ministarstvo je saopštilo da su ruski jurišni timovi tokom inspekcije radionica u fabrici otkrili napuštene kontrolne stanice dronova sa terminalima Starlink, desetine protivtenkovskih bacača granata NATO-a, municiju, ručne bombe, automatsko oružje i suve obroke.

„Sve su to ostavili ukrajinski vojnici dok su u panici bežali iz fabrike pod naletom ruskih trupa“, navodi se u saopštenju.

Na snimku koji je objavilo ministarstvo vidi se kako ruski vojnici hodaju prostorima teško oštećene hemijske fabrike. Drugi snimak prikazuje jednog člana službe koji ispituje kutiju komunikacione opreme, uključujući relejnu stanicu.

Na snimku se takođe vidi sanduk punjen granatama za bacač granata i metalni kontejner napunjen sa 12,7 mitraljeskih metaka sa natpisom „Ministero della Difesa“, što očigledno upućuje na njihovo italijansko poreklo.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading