FRKA U BAJDENOVOJ ADMINISTRACIJI Amerika ne može da dozvoli da Ukrajina ostane bez novca pre nego što ponestane municije
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii

„Kongres mora da reaguje brzo kako bi pružio podršku Ukrajini, uključujući direktnu budžetsku pomoć. Nereagovanje bi donelo pobedu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i imalo bi nezamislive posledice ne samo po Ukrajinu, već i po našu kolektivnu bezbednost“, rekla je Jelen na početku bilateralnog sastanka sa izvršnim potpredsednicima EU Margretom Vestager i Valdisom Dombrovskisom u Vašingtonu.

Ona je istakla da SAD ne mogu da dozvole da Ukrajina ostane bez novca pre nego što ponestane municije, preneo je Rojters. Vestager je ocenila da podrška SAD, EU i država članica, koja je iznosila preko 54 milijarde dolara od 2022. godine, počinje da daje plodove u borbi protiv korupcije u Ukrajini.

"Apsolutno je neophodno da SAD i EU zadrže snažno partnerstvo kako bi podržale Kijev i da Putinu ne podstaknu nadu da će promeniti našu pažnju na Ukrajinu", istakla je ona, prenosi Tanjug.

Sredstva SAD, zajedno sa oko 50 milijardi dolara vojne pomoći za pomoć Ukrajini u borbi protiv ruske invazije koja traje skoro dve godine, stopirana su u pregovorima u Kongresu zbog zahteva republikanaca za korenite promene američke politike bezbednosti granica.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading