Tetovaža
Foto: Printscreen/PrintSrceen/tviter

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije skrenulo je danas pažnju na ove fotografije "vredne hiljadu reči" i istaklo da, "zaista, za nečastivi kijevski režim, neonaciste i njihove ratnohuškačke zapadne sponzore, ništa nije sveto".

- Otud i progon pravoslavnih hrišćana, ubistva novinara i tako dalje - dodaje Moskva.

Podsetimo, od početka SVO u Ukrajini učestali su napadi na pravoslavne hrišćane, koji pripadaju kanonskoj Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, zbog njenih istorijskih veza sa Moskvom. Hramovi i ikone se pale, crkve zatvaraju, monasi isteruju iz svetinja. Na pojedinim mestima zabranjuju se i molitve na ruskom jeziku, dok se stanovništvo primorava da uči i govori ukrajinski. 

Ruska Federacija više puta od početka SVO isticala je da je cilj operacije denacifikacija i demilitarizacija Ukrajine i zaustavljanje napada na stanovništvo koje govori ruskim jezikom, a koje je potlačeno. 

Da stvar bude još gora, Vrhovna rada Ukrajine saopštila je da u toj zemlji "nema nikakvih ruskih manjina", a postojanje kanonske UPC je faktički zabranjeno.

Moskva je upozorila međunarodnu zajednicu da trenutni kijevski režim vrši zločine protiv običnih civila, a formirano je i posebno telo čiji je zadatak da beleži ovakve incidente.

Zbog ovakvih zločina, Rusija je već pokrenula neke krivične postupke protiv ukrajinskog vrha.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading