Ruski jezik
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Razdor između Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog intenzivirao se zbog porasta samopouzdanja ukrajinskog predsednika, piše američki novinar Sajmon Šuster za "Telegraf".

"Zelenski je postao samopouzdaniji. Sam je odredio svoje vojne prioritete, a oni se nisu uvek poklapali sa prioritetima Zalužnog. Ubrzo se podela intenzivirala", navodi Šister.

Ukrajina

Foto Printscreen Youtube

 

 

On je podsetio da su još 2022. godine neki ukrajinski zvaničnici ocenili da će glavni komandant Oružanih snaga Ukrajine biti politički protivnik Zelenskog, a da je sam Zalužni opisao svoj odnos sa njim kao "neprijatno partnerstvo".

"On ne mora da razume vojne poslove kao ni medicinu ni izgradnju mostova", citirao je Šuster reči ukrajinskog generala o Zelenskom.

Krajem oktobra prošle godine, Sajmon Šuster za časopis "Tajm" objavio je članak sa komentarima Vladimira Zelenskog i predstavnika njegovog tima, u kojem se navodi da je uverenje ukrajinskog političara u navodnu pobedu, čak i uprkos neuspesima u vojnim operacijama, omelo pokušaje njegovog tima da smisli novu strategiju i ideje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading