Zelenski
Foto: AP/Tanjug/Ap

Iz ruskog vojnog resora je u petak uveče saopšteno da su ruski PVO sistemi uništili 26 ukrajinskih bespilotnih letelica iznd Krima. Tokom noći iznad poluostrva je uništeno još šest dronova.

Ruski odredi na desnoj obali Dnjepra uništili su radarsku stanicu i haubicu Oružanih snaga Ukrajine, uz pomoć bespilotnih letelica „lancet“, saopšteno je u Ministarstvu odbrane Rusije.

- Ruske desantne snage su lancetima onesposobile i uništile radarsku stanicu, samohodni uređaj M190 Paladin i haubicu zapadne proizvodnje s tegljačem na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti - navedeno je u saopštenju.

Upozorenje iz Kijeva!

Zamenica premijera Ukrajine Irina Vereščuk rekla je da bi zbog budžetskog deficita vlada mogla da se suoči sa poteškoćama u ispunjavanju socijalnih i humanitarnih obaveza, a građani zemlje će morati da prežive.

Naime, ukrajinske bespilotne letelice napale su Dmitrijevski i Železnogorski rejon Kurske oblasti, saopštio je gubernator te oblasti Roman Starovojt. Prema njegovim rečima, u napadu nije bilo žrtava. On je dodao da su u selu Krupec u Dmitrijevskom rejonu zabeležena tri napada, a prema preliminarnim informacijama, oštećene su ograde, prozori i krovovi na osam kuća. Napad je izveden i na područje železničke stanice u gradu Dmitrijevu, oštećena je kompresorska stanica.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading