PUTIN SLAVI Ukrajini stižu najgore vesti od saveznika
Foto: AP/Sputnjik/AP

„Zelenski bi mogao da završi ovu nedelju gledajući kako dva njegova najvažnija saveznika odbijaju da nastave finansijsku pomoć“, kaže se u članku.

Kako su primetili novinari, zapadni političari ne mogu da se dogovore po pitanju izdvajanja dodatnog novca Kijevu.

Kako navodi izdanje, ambasadori zemalja EU o ovom pitanju vodili su dan ranije pregovore koji su trajali više od 14 sati.

Strani mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskom krizom, a podrška Volodimiru Zelenskom slabi.

Kako prenosi NBC, američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa vlastima u Kijevu o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom, uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kako je prošle nedelje rekao Aleksej Danilov, sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, Kijev je zabrinut što je Zapad počeo da ukazuje na potrebu za dijalogom sa Moskvom.

Istovremeno, šef republičkog Ministarstva spoljnih poslova Dmitrij Kuleba tvrdi da ne oseća nikakav pritisak od saveznika po pitanju otpočinjanja pregovora sa Rusijom.

Kremlj je napomenuo da što pre kijevski režim shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading