BDP
Foto: AP/Sergei Karpukhin (POOL)

Prema priči AP koja pokriva put ruskog lidera na Bliski istok, Ukrajinci koji su prisustvovali događaju COP28 izrazili su ogorčenje zbog njegovog boravka u zemlji.

Radnica ukrajinskog paviljona na COP28, Margarita Bogdanova, rekla je, "brišući suze", da je "jednostavno licemerno pozdraviti ruskog lidera kao dragog gosta".

Putin je u sredu posetio Emirate i održao razgovore sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom u Abu Dabiju , koji su održani uz učešće delegacija i u formatu radnog doručka.

Predsednik Rusije se Abu Dabijem kretao u aurusu sa lokalnim registarskim tablicama; duž putanje kolone od aerodroma postavljene su zastave Rusije i UAE; dočekala ga je konjica i kamile. Dolazak šefa ruske države u predsedničku palatu Kasr Al Vatan propraćen je salvom artiljerije, a njemu u čast nebo nad glavnim gradom UAE obojeno je ruskom trobojkom – borbeni avioni prskali su boje zastave. Putin je na početku pregovora zahvalio predsedniku UAE na živopisnom prijemu.

Kasnije je ruski lider posetio Saudijsku Arabiju radi pregovora sa prestolonaslednikom, predsedavajućim Saveta ministara kraljevine Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading