Zelenski
Foto: EPA/Alo!ilustracija/M.LJ.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski (45) i gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko su konkurenti na najavljivanim i odloženim predsedničkim izborima u toj zemlji. Međutim, kako piše nemački "Bild", Kličko Zelenskog sada oštro napada iz drugih razloga.

- Ljudi se pitaju zašto nismo bili bolje pripremljeni za ovaj rat. Zato što je Zelenski do kraja negirao da će se to dogoditi - objasnio je Kličko za švajcarski novinski portal "20 Minuten".

Kako dodaje "Bild", Vitalij Kličko je kritikovao "nesklad između informacija i stvarnosti" kod Vladimira Zelenskog i naveo da je potrebno "biti iskren s obzirom na ozbiljnost situacije u Ukrajini".

Gradonačelnik Kijeva je takođe kritikovao stav Zelenskog prema nezavisnosti lokalnih vlasti u odnosu na administraciju predsednika Ukrajine, odnosno njega samog. 

Iako je zvanični Kijev dugo negirao da postoji ikakav sukob između predsednika i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, on je postao javan i o njiemu pišu čak i zapadni i ukrajinski mediji, uprkos obzira na totalnoj cenzuri. 

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading