zelenski
Foto: EPA/Foto: Shutterstock/EPA

"Pre svega, mi nismo saveznik Ukrajine. To znači da nismo u situaciji koja nas obavezuje da intervenišemo u okviru alijanse", rekao je on.
Ovako je Pistorijus odgovorio na pitanje da li nedovoljna vojna pomoć Кijevu znači da „ujedinjeni Zapad” nije u stanju da „uzvrati”.

Nemačka je, prema njegovim rečima, na drugom mestu po obimu pomoći Ukrajini, „daleko ispred drugih“.

"Radimo šta možemo. Isto važi i za skoro sve druge saveznike i partnere", rekao je ministar, komentarišući navode o nedovoljnom nivou vojne podrške.
Кako je objasnio šef resora, Nemačka je sada suočena sa činjenicom da odbrambena industrija ne može da obezbedi zalihe u određenim oblastima u potrebnim količinama" 

„To je pitanje tempa, ne možete zauvek uticati na tempo“, rekao je Pistorijus.

Bild: Vašington i Berlin sateruju Zelenskog u ćošak

Izjava nemačkog ministara odbrane može se lako protumačiti kao potvrda pisanja poznatog nemačkog lista o početku pritiska koji Zapad vrši na ukrajinskog predsednika.

Podsetimo nemački list Bild, nedavno je objavio da Sjedinjene Američke Države i Nemačka nameravaju da nateraju Ukrajinu da počne pregovore sa Rusijom.

"Zelenski mora i sam da shvati da ovo više ne može da se nastavi ovako. Bez ikakvog podstreka spolja. Mora i sam da se obrati ljudima i objasni da su pregovori neophodni", citira izdanje izvor u nemačkoj vladi.

Ministar je dodao da je tok sukoba „teško predvideti“, pozivajući da se fokusira pre svega na „stabilnost snabdevanja, uprkos svim mogućim problemima“, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading