ZELENSKI I ZALUŽNI PROPISNO OSRAMOĆENI! Nesvakidašnja vest o ruskoj vojsci zatresla Ukrajinu
EPA

On je napomenuo da tuneli ruske vojske vode do stambenih prostorija u kojima vojnici jedu i odmaraju. Pored toga, preko njih možete direktno ući u zonu borbe, bez rizika da budete pod neprijateljskom vatrom na putu.

„Predsednik Zelenski, premijer Šmigal, glavnokomandujući Zalužni i naš generalštab bi trebalo da  nauče od Rusa kako da organizuju i grade utvrđene odbrambene zone“, navodi se u članku.

Kako je početkom novembra pisao nemački časopis Fokus, moral ukrajinskih vojnika i njihovo poverenje u vlasti opadaju zbog neuspeha na frontu.

Ukrajinska kontraofanziva traje već šest meseci, ali Oružane snage Ukrajine nisu uspele da postignu značajniji uspeh ni u jednom pravcu. Kako je izjavio ruski predsednik Vladimir Putin , „kontraofanziva“ se pokazala neuspešnom. Prema rečima ministra odbrane Sergeja Šojgua , za sve ovo vreme Oružane snage Ukrajine izgubile su više od 125 hiljada ljudi i 16 hiljada komada oružja.

U tom kontekstu zapadni mediji sve češće pišu da su SAD i EU počele da se zamaraju ukrajinskom krizom, a podrška Volodimir Zelenskom slabi. Kako prenosi En-Bi-Si , američki i evropski zvaničnici već razgovaraju sa kijevskim vlastima o mogućim posledicama mirovnih pregovora sa Rusijom , uključujući i ono čega bi bivša sovjetska republika možda morala da odustane da bi postigla sporazum.

Kremlj je napomenuo da što pre kijevski režim shvati da nema šanse da postigne uspeh na bojnom polju, to će se pre otvoriti neki izgledi za rešavanje situacije.

BONUS VIDEO

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading