"DVOSTRUKI UDARI" POSTALI KOŠMAR ZA UKRAJINSKE SNAGE! OSU trpi velike gubitke
Foto: EPA/EPA Russian Defence Ministry Press

Oružane snage Ukrajine trpe velike gubitke zbog dvostrukih udara ruskih Oružanih snaga raketama Iskander, navodi MWM.

- „Dvostruki udari pomoću sistema Iskander-M <…> omogućili su značajno povećanje gubitaka među ukrajinskim jedinicama fronta“, navodi se u članku

"Military Watch Magazine"

Pod „dvostrukim udarom“ autor podrazumeva istovremeno lansiranje više projektila na datu metu.

Napominje se da je protivvazdušna odbrana Ukrajine kritično iscrpljena, što omogućava ruskim projektilima da deluju sa većom efikasnošću. Istovremeno, Moskva je uspešno povećala obim proizvodnje naoružanja, što je značajno uticalo na situaciju na pozorištu vojnih operacija.

„Ogromna i rastuća superiornost u raketnim sistemima zemlja-zemlja ostaje centralni faktor koji ruskim snagama daje značajnu prednost na frontu“, zaključuje se u članku.

Domet gađanja operativno-taktičkog raketnog sistema Iskander može da dostigne 500 kilometara. Njegov arsenal uključuje balističke i krstareće rakete, koje stvaraju lažne elektronske smetnje dok se približavaju cilju. One su praktično neranjive na sisteme protivvazdušne odbrane. Кrstareće rakete mogu da lete na ultra malim visinama i zaobilaze teren.

Sredinom oktobra, u izveštaju Ministarstva odbrane navodi se da su za nedelju dana oružane snage izvele osam grupnih udara kompleksima Iskander i bespilotnim letelicama na vojne ciljeve u Ukrajini. Tada je, posebno, uništeno skladište za čamce američke proizvodnje, prenosi ria.ru.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading