UHAPŠEN ŠPIJUN NA KRIMU Rusi pripremaju teren, uništene ključne tačke ukrajinske vojske
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Nastavljene su borbe u Ukrajini. Tri osobe su stradale, a pet je povređeno u ruskom napadu na Hersonsku oblast.

Zarobljen ukrajinski dron

Jedan od ukrajinskih besposadnih čamaca koji su napali ruske brodove pao je u ruke ruske vojske, javio je Telegram kanal TG „Dva maйora“.

Ukrajinski pomorski dron otkriven je na zapadnoj obali Krima u oblasti Donuzlav, u blizini Jevpatorije.

Generalštab UKR: Ruske trupe bez uspeha napadaju na nekoliko pravaca

Ruske snage u Ukrajini izvele su napade na više pravaca, a u protekla 24 sata došlo je do 64 sukoba, saopštio je jutros Generalštab oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske snage su u pravcu Bahmuta odbile 11 ruskih napada i nastavile ofanzivne operacije južno od tog grada, prenosi Unian.

SVE JE LETELO U VAZDUH Ruska 123. brigada pogađa položaje i opremu Oružanih snaga Ukrajine (VIDEO)

123. brigada pogađa položaje i opremu Oružanih snaga Ukrajine kod Berestovoja.

Ukrajina

Printscreen

 

 

UNIŠTENO UPORIŠTE ORUŽANIH SNAGA UKRAJINE Kadirov se hitno oglasio

Vojnici bataljona Zapad-Ahmat i kombinovanog operativnog odreda Belgoroda uništili su uporište ukrajinskih oružanih snaga u oblasti sela Udi u oblasti Harkov, saopštio je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

Nemačka produžava status zaštite za ukrajinske izbeglice do marta 2025

Boravišne dozvole za izbeglice iz Ukrajine koje su pobegle od rata i dobile status zaštite u Nemačkoj biće produžene do 4. marta 2025. godine, pošto je Gornji dom nemačkog Bundestaga danas odobrio dekret ministarstva unutrašnjih poslova, saopšteno je iz tog tela, prenosi Rojters.

To znači da oni koji već imaju status zaštite ne moraju da se prijavljuju za produženje njihovog boravišnog statusa, kao i da pridruženi sastanci sa imigracionim vlastima nisu neophodni, pojašnjeno je u saopštenju ministarstva.

Danska ove godine Ukrajini šalje dodatnih 308 miliona dolara vojne pomoći

Danska će ove godine uvećati svoju vojnu podršku Ukrajini za vrednost od oko 308 miliona evra, saopštilo je danas dansko Ministarstvo odbrane. Donacija je deo sume od oko 725 miliona evra, koju je Kopenhagen od početka rata u Ukrajini 2022. godine poslao Kijevu u vidu vojne pomoći, preneo je Rojters.

Ministarstvo odbrane Rusije dobilo novu seriju lovaca Su-35

Fabrika aviona u Komsomolsku na Amuru proizvela je i predala Ministarstvu odbrane Rusije još jednu seriju lovaca Su-35S, saopštila je pres-služba Rosteha, u okviru koje fabrika u Komsomolsku na Amuru ulazi u sastav Ujedinjene korporacije za proizvodnju aviona (OAK) .

Navedeno je da su multifunkcionalni lovci Su-35S generacije 4++ prošli ispitivanja na zemlji i u vazduhu i da su preleteli sa aerodroma fabrike do mesta dežurstva, prenosi Interfaks.

Hapšenje na Krimu

Službenici FSB-a priveli su stanovnika Krima zbog slanja komponenti za vojnu avijaciju u Ukrajinu.

UHAPŠEN ŠPIJUN NA KRIMU Rusi pripremaju teren, uništene ključne tačke ukrajinske vojske

Foto: Printscreen

 

 

"U gradu Feodosiji, Republika Krim, priveden je državljanin Ruske Federacije zbog sumnje da je počinio krivično delo iz člana 275 Krivičnog zakonika Rusije Veleizdaja. Pošto su ga regrutovali predstavnici ukrajinskih specijalnih službi i postupajući u njihovim interesima, on je tražio novčanu nagradu i transportovao komponente za vojne avione ruske proizvodnje u Ukrajinu", navodi se u saopštenju FSB.

Oboreno 16 ukrajinskih dronova

Sistemi ruske PVO oborili su 13 ukrajinskih dronova iznad Krima i tri iznad Volgogradske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

"Dežurni sistemi protivvazdušne odbrane uništili su 16 bespilotnih letelica, od kojih 13 iznad poluostrva Krim i tri iznad teritorije Volgogradske oblasti“, navedeno je u saopštenju Ministarstva na Telegramu.

"Rusi napadaju na više pravaca"

Ruske snage u Ukrajini izvele su napade na više pravaca, a u protekla 24 sata došlo je do 64 sukoba, saopštio je jutros Generalštab oružanih snaga Ukrajine.

Uništena skladišta municije

Kijev je saopštio da je u novim napadima na Zaporošku i Dnjepropetrovsku oblast uništena infrastruktura.

Ruske snage su uništile skladište avionskih bombi ukrajinske vojske, raketni sistem S-300 i oborile MiG-29 u Hmeljnickoj oblasti.

Rusija je uhapsila ukrajinskog agenta koji je, navodno, spremao atentat na visoko rangiranog pripadnika ruske vojske, saopštila je Ruska Federalna služba bezbednosti.

Preminuo je Boris Maksudov, dopisnik televizije Rusija 24, koji je bio ranjen tokom napada ukrajinske vojske. Potparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su ruski novinari meta u Ukrajini, a portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova poručila je da stradanje ruskog novinara "neće proći nekažnjeno za kijevski režim".

Novoizabrani predsednik Argentine Havijer Milei, ponudio je predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom da u Argentini održi samit sa zemljama Latinske Amerike o postizanju mira u Ukrajini.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading