UKRAJINCE ČEKA NAJGORA SUDBINA Pobegli od rata na zapad, sada se pitaju da li će preživeti zimu
Foto: RTS printscreen

Ta organizacija i Univerzitet Heriot-Vat u izveštaju pozivaju na obezbeđivanje dodatnih sredstava za ukrajinske porodice, kako bi bio sprečen nagli porast beskućništva u toj grupi, prenosi Gardijan.

U izveštaju se navodi da se očekuje da će 6.220 ukrajinskih izbegličkih porodica do kraja ove finansijske godine podneti zahtev za podršku beskućnicima, što je povećanje od 13 odsto u odnosu na prethodnu.

Istraživači su otkrili da su ukrajinske porodice u daleko većem riziku da ostanu bez krova nad glavom nego druge porodice u Velikoj Britaniji.

Ukupno 298.430 porodica se prijavilo za podršku beskućnicima u 2022/23, što je 1,24 odsto svih domaćinstava u Engleskoj u toj finansijskoj godini.
Potražnja za pristupačnim stanovima širom Velike Britanije je u porastu, a Ukrajinci su posebno izloženi riziku od beskućništva zbog rizika od prekida odnosa sa domaćinima, jezičkih barijera i poteškoća u snalaženju na stambenom tržištu.

Do sada je više od 192.000 Ukrajinaca stiglo u Veliku Britaniju preko dve glavna vladina programa - Domovi za Ukrajinu, gde britanske porodice primaju izbeglice i Ukrajinska porodična šema, koja omogućava Ukrajincima da se pridruže članovima porodice naseljenim u UK.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading