UKRAJINA OBJAVILA PRETEĆI VIDEO "Kontraofanzivu niste još ni videli, zapamćite nas istorija"
Foto: Printscreen/Printscreen

Da ukrajinska kontraofanziva ne ide po planu priznali su svi ono što Rusi tvrde, i Zapad, ali i sami Ukrajinci. Podsetimo samo na nedavni intervju glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, koji je za britanski "Ekonomist" priznao da je situacija na frontu zapala u ćorsokak, a zatim dodao da misli da Ukrajinci ipak neće moći da ostvare prodor na frontu.

Ako neuspeh priznaje i glavnokomandujući ukrajinske vojske, onda to dobro pokazuje bezizlaznost situacije. 

Ipak, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obećava rezultate krajem godine, na šta iz Kremlja poručuju da ukrajinski lider mora da izlazi u javnost sa takvim izjavama, jer su sponzori nezadovoljni dosadašnjim nikakvim rezultatima na bojnom polju.

Kako opravdati neuspeh toliko dugonajavljivane kontraofanzive, za koju su Amerikanci do sada potrošili čak 96 odsto budžeta izdvojenog za potrebe Kijeva? 

Kako se čini, Ukrajinci su se odlučili za nova obećanja i najavu nove kontraofanzive. Ali, ovaj put "prave".

Ako je verovati nekim od poslednjih videa, koji kruže ukrajinskim medijima, u toku je "strategija" nepriznavanja dosadašnje kontraofanzive i njenog neuspeha putem tvrdnji da ono što se danas dešava, zapravo, i nije ta dugonajavljivana kontraofanziva. "Prava" ofanziva će tek uslediti, kažu Ukrajinci, a čitava "obmana" ruske javnosti i uspeh (?!) dosadašnjih operacija, biće analizirani dugo posle završetka konflikta. 

"Rat se vodi ne samo na kopnu i vazduhu, već i umu", započinju autori videa.

"Ukrajinske psihološke operacije će u budućnosti analizirati u udžbenicima, a jedna od najuspešnijih je kontraofanziva. Nekoliko meseci smo obmanjivali neprijatelja tvrdeći da sprovodimo veliku kopnenu operaciju. Sajber vojska je razduvala ovu misao po neprijateljskim društvenim mrežama i njihovim umovima. Već nekoliko meseci Rusi su podvrgnuti moćnom psihološkom napadu, dok naša vojska jača snagu za pravu kontraofanzivu", navodi se u jednom od videa. 

Postavlja se samo pitanje ko će se boriti u tom navodnom sledećem kontraofanzivnom napadu. Kako se čini, to mogu biti i žene, jer su, kako piše američki "Njujork tajms", ukrajinski "dečaci na frontu veoma umorni, i psihički i fizički".

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading