NEĆETE POBEDITI RUSIJU NI UZ POMOĆ NATO-A Volodin nikad jasniji: "Bacili milijarde dolara, vojnu tehniku..."
EPA

Prema njegovim rečima, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski za mnoge postaje toksičan političar, sa kojim ne žele da se rukuju, a njegovoj sudbini ne treba zavideti, jer marionete ne završavaju dobro, "posebno u situacijama kada su stotine hiljada građana vodile u pogibiju radi sopstvene vlasti i trgovale nezavisnošću svoje zemlje".

Amerikanci su "bacili milijarde dolara, vojnu tehniku, rakete, municiju, plaćenike i mnogo toga drugog" kako bi Ukrajina pobedila, ali Ukrajina je "izgubila suverenitet", "rat do poslednjeg Ukrajinca završio se ogromnim ljudskim gubicima za Ukrajinu".

- U takvim uslovima civili ne žele da ratuju, ginući za naciste i korupcionere - napisao je Volodin. 

- Posle osamdeset godina Kijev je ponovo pod okupacijom, a nacistička ideologija je postala državna na teritoriji cele Ukrajine. Krvavi kijevski režim nastavlja da šalje stanovnike u sigurnu smrt, kako bi se održao na vlasti - napisao je predsednik ruske Dume.

Volodin, takođe, podseća da je sovjetska armija, na današnji dan, pre tačno 80 godina oslobodila Kijev od fašističkih okupatora, ali i da je pobeda bila skupa.

Pre rata u gradu je živelo 850 hiljada ljudi. Za nešto više od dve godine okupacije, više od 200 hiljada stanovnika umrlo je u koncentracionim logorima, a 100 hiljada je odvedeno na prinudni rad. Prema različitim izvorima, stanovništvo Kijeva smanjeno je za 70%. Saučesnici zločina Hitlerovih okupatora bili su ukrajinski nacionalisti, banderovci - podsetio je Volodin, u svojoj objavi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading