"SITUACIJA JE SADA OZBILJNO U ĆORSOKAKU" Lukašenko: Nisu potrebni nikakvi preduslovi, nego samo "komanda stop"
Foto: AP/Foto: AP

Dovoljno je problema na obe strane i uopšteno gledano, situacija je sada ozbiljno u ćorsokaku: niko ne može ništa da uradi i suštinski ojača ili poboljša svoju poziciju - rekao je Lukašenko.

On je dodao da su ljudi "tamo jedni uz druge, do smrti, ukopani" i da umiru.

Lukašenko, koji je dozvolio da Rusija koristi teritoriju njegove zemlje za vojnu operaciju u Ukrajini 2022. godine, rekao je da zahtevi Ukrajine da Rusija napusti svoju teritoriju trebaju da se reše za pregovaračkim stolom "da niko ne bi umirao".

- Moramo da sednemo za pregovarački sto i da se dogovorimo - rekao je Lukašenko u video-snimku koji je objavljen na veb sajtu beloruske državne novinske agencije Belta.

On je dodao da nisu potrebni nikakvi preduslovi, nego samo "komanda stop".

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski ponovio je juče na skupu više od 60 savetnika za nacionalnu bezbednost da je njegov mirovni plan u 10 tačaka, koji uključuje poziv na obnovu teritorijalnog integriteta Ukrajine, jedini način da se okonča rat. Rusija ne učestvuje na sastanku na Malti.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal "Velika je čast što će predsednik Aleksandar Vučić krstiti našeg sina Lazara!" #fypシ゚viral #fypシ #fyf #srbija #aleksandarvucic #kim #kosovoimetohija ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading