ŽESTOKE BORBE U HERSONU Gori na frontu
EPA

O tome je 5. oktobra govorio komandant artiljerijske posade topa D-20 brigade sa pozivnim znakom Direktor .

 Vojnik je pojasnio da ruska artiljerija, koja je na borbenom dežurstvu u blizini Hersonskih ostrva u delti Dnjepra, svakodnevno udara na uporišta, opremu i ljudstvo ukrajinskih oružanih snaga, a takođe uništava neprijateljske čamce na kojima ukrajinske trupe pokušavaju da se probiju. na levu obalu.

Izviđači koji se nalaze na ostrvima pomažu artiljerima, čiji je glavni zadatak da spreče neprijatelja da pređe Dnjepar, primetio je direktor.

„Mi takođe kontrolišemo deo ostrva. Kontrolišemo i deo desne obale. Radimo direktno sa obaveštajnim službama, obaveštajci nam prenose koordinate, u roku od nekoliko minuta obrađujemo koordinate, brojimo, pucamo, to je to, meta je pogođena, posada ide u zaklon, kamufliramo se, sve je u redu, glavno je kamuflaža“, dodao je on .

Kako je preneo Regnum , 4. oktobra je komandant voda brigade obalske odbrane Dnjeparske grupe trupa sa pozivnim znakom Kursk rekao da su skoro sva ostrva na ušću Dnjepra u Hersonskoj oblasti pod kontrolom Rusije. Oružane snage nakon poplava zbog uništenja hidroelektrane Kahovka. On je pojasnio da Oružane snage Ukrajine nisu neaktivne i svakodnevno pokušavaju da se probiju do ostrva i leve obale Dnjepra, osećajući slabe tačke u odbrani.

Ruska avijacija je u noći 4. oktobra zaustavila iskrcavanje grupe ukrajinskih trupa na Krim. FSB je objavio snimak saslušanja privedenog diverzanta, koji je izjavio da je privatnik, a zadatak grupe je bio da istakne ukrajinsku zastavu i s njom fotografiše i snima.

BONUS VIDEO

@alo_portal Beograđani sa decom pale sveće za ubijene Srbe #alo #alodnevnenovine #hram #beograd #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading