HIT SNIMAK SA FRONTA Ukrajinski komandir pozvao rusku fabriku, vojnici umirali od smeha
AP Aleksandr Shulman

Oficir kodnog imena Kočevnik, pojavio se u snimku kako troluje zaposlene u ruskoj fabrici tenkova Uralvanogzavod. Video je postavljen na jutjub kanal "Militarnyi".

Kočevnik je rekao da ima problema sa ruskim T-72B3 tenkom, modelom koji ruska vojska masovno koristi. U pitanju je najnaprednika verzija sovjetskog tenka T-72.

Vest je preneo i Forbs, iako nije naznačeno kada je nastao, kao ni kada je tenk zarobljen. Forbs nije uspeo da potvrdi ovu priču.

Kočevnik je prvo pozvao Uralvanogzavod, gde mu se javio izvesni Aleksandar Anatolevič. On se prvo žalio na niz problema sa tenkom, tvrdeći da ispušta ulje i da mu ne valja komresor.

- Ja sam komanrid oklopne jedinice, i problem je što jednostavno ne možemo da ga pokrenemo - rekao je.

Rus sa druge strane žice nije shvatao da priča sa ukrajinskim vojnikom. Uveravao je Kočevnika da će njegove primedbe predstaviti birou za dizajn i proizvođaču mašine.

U drugom delu video Kočevnik je pozvao navodno direktora Uralvagonzavoda, Andreja Abakumova. Andrej mu je rekao da probleme sa tenkom prijavi preko Wocapa.

Na kraju poziva Kočevnik je oba sagovornika obavestio o svom identitetu.

- Slušaj. Ja sam komandant oklopne grupe K-2. To je drugi mehanizovani bataljom ukrajinske 54. motorne brigade. Kada uzmemo još ovih tenkova kao trofeje, napravite ih bolje da nam bude lakše da ih koristimo. Može? Hvala puno. Čuvajte se. Slava Ukrajini - dodao je na snimku.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading