Škola u Ukrajini
Foto: EPA/SERGEY KOZLOV

"Takvo sklonište omogućiće hiljadama dece u Harkovu da nastave bezbedno obrazovanje „licem u lice“ čak i tokom raketnih pretnji“, objavio je Terehov na Telegramu, prenosi Rojters.

Nova škola, prva takva građevina u zemlji ispuniće „najmodernije regulatorne zahteve u pogledu zaštitnih struktura“, saopštio je Terehov, bez navođenja detalja o tome koliko će škola biti velika i kada će biti otvorena.

Dok su mnoge škole u regionima na prvoj liniji tokom sukoba bile prisiljene da nastavu održavaju putem interneta, Harkov, drugi po veličini grad u Ukrajini, je uoči početka školske godine 1. septembra organizovao oko 60 zasebnih učionica na stanicama podzemne železnice, stvarajući tako prostor za učenje za više od hiljadu dece, piše Rojters.

Škola u Ukrajini

SERGEY KOZLOV

 

 

Harkov je pre februara 2022. i početka ruske agresije na Ukrajinu imao više od 1,4 miliona stanovnika.

Delovi grada nalaze se manje od 35 kilometara od ruske granice, a izložen je gotovo svakodnevnim ruskim napadima.

U ratu, kojem se ne nazire kraj, ubijene su hiljade i raseljeni milioni civila, a prema podacima ukrajinskog ministarstva obrazovanja, širom zemlje uništene su 363 obrazovne ustanove, dok ih je gotovo 3.800 oštećeno, navodi Rojters.

 

@alo_portal Ministar odbrane Miloš Vučević odbacio je danas optužbe prištinskih vlasti da je Srbija obučavala i naoružavala Srbe na Kosovu i Metohiji! #alo #milošvučević #alodnevnenovine #alonovine #fypシ ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading