Izraelski tenk na smetlištu
Foto: AP/HO (HOGP)

"Koliko sam video, stalno se kvare. Toliko je tu stvari. Creva, cevi, žice. Đavo bi ga znao", rekao je ukrajinski vojnik, a prenose "RIA Novosti".

Pripadnik Oružanih snaga Ukrajine tvrdi da vojska koristi i jurišnu pušku G36 za koju postoje posebni valjci, koji ne mogu da se prilagode automatu "kalašnjikov".

-Ti valjci ne mogu da stanu u “kalašnjikov”. Ako ga staviš u ugao – smeta. Uvek nešto kači. Sve štrči na sve strane. Elektronika, sve je natrpano, rekao je on o spornim puškama.

Rusija je poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke oružja Ukrajini i istakla da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Ukrajinsku kontraofanzivu koja je počela 4. juna i ruski i zapadni zvaničnici ocenjuju kao neuspešnu, ističući jaku i neprobojnu liniju odbrane ruske vojske.

Kako je ocenio stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, ukrajinska (kontra)ofanziva je, uprkos zapadnom naoružanju, očigledan fijasko.

- Plavim plamenom gori oprema isporučena kijevskom režimu, među kojima su hvaljeni američki oklopni transporteri "bredli", nemački tenkovi "leopard", kao i britanski "čelendžer", istakao je Nebenzja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading