pogođen štab
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Veruje se da su Putinovi oficiri predali obaveštajne podatke Ukrajini što joj je omogućilo da pokrene napad koji je zbrisao štab ruske Crnomorske flote, piše thesun.co.uk.

Britan list prenosi da su u smrtonosnom raketnom udaru u Sevastopolju povređene su stotine i ubijena 34 vojnika, uključujući admirala Viktora Sokolova (61), Putinovog komandanta sada osštećene ruske Crnomorske flote.

Britanci tvrde da se "izdaja od strane Putinovih vojnika dogodila se kada se admiral Sokolov sastajao sa drugim komandantima na sednici o planiranju rata". Putin je odabrao Sokolova da vrati ponos floti nakon gubitka vodećeg broda Moskva prošle godine od ukrajinskih raketa Neptun.

Antiputinska grupa ATESH rekla je za Kijev post da je platila vojnike koji su preneli vojnu informaciju koja je dovela do smrtonosnog napada na Crnom moru, penosi britanski medij. Portparol je rekao: „Finansijska nagrada im samo pomaže da se odluče za saradnju sa pokretom, ona im služi kao dodatni podsticaj"

Krimska partizanska grupa odbila je da kaže koliko su ruski oficiri plaćeni, ali je obelodanila „da je to dovoljno da pokrije rizike za oficire i njihove porodice“.

U petak, snimci su pokazali kako crni dim kulja iz zgrade na Krimu, koju je Putin nezakonito anektirao 2014. godine, nakon raketnog napada.

Među ranjenima u raketnom udaru Senka Oluje bili su i ruski ratni komandanti general-pukovnik Aleksandar Romančuk, načelnik štaba i general-potpukovnik Oleg Cekov, prenosi britanski list.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading