"UKRAJINA JE DRSKA PREMA ZAPADU!" Puškov označio glavnog krivca za "grubo ponašanje Kijeva"
Foto: EPA/Foto: EPA/SERGEI ILNITSKY

"Ukrajina je ubeđena da je Zapad "na udici" za nju, otuda njena zahtevnost i očigledno drzak ton. Zapad joj je dao mnogo razloga za to stvarajući sebi kompleks krivice prema Ukrajini", rekao je ruski senator, Aleksej Puškov na svom Telegram kanalu .

Prema njegovim rečima, „čudno je videti“ kako se, na primer, nemački ministar odbrane Boris Pistorijus opravdava gradonačelniku Кijeva Vitaliju Кličku zbog nedostatka odluke o prebacivanju nemačkih raketa Taurus. Istovremeno, iz Кličkovog ponašanja proizilazi da „koliko god dali Ukrajini, to neće biti dovoljno“.

"Dakle, Zapad je svojom ukrajinskom manijom, strahom političara da ne budu optuženi da ne obraćaju dovoljno pažnje na Ukrajinu, zaslužio svoju nezahvalnost. I nemaju na šta da se ljute. Oni su sami dozvolili Kijevu da se ovako ponaša", Puškov zaključio.

Ranije je Volodimir Zelenski , govoreći na Generalnoj skupštini UN, rekao da su neki prijatelji Кijeva u Evropi odbili da kupuju ukrajinsko žito, „igrajući se” sa Rusijom . Istovremeno, poljski predsednik Andžej Duda izjavio je da se Ukrajina ponaša kao davljenik koji se drži svega i preti da će udaviti one koji pokušavaju da mu pomognu, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading