Ukrajina
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ

Kako javlja rusko Ministarstvo odbrane, meta su bili objekti u kojima se vrši popravka ukrajinske avijacije i oklopnih vozila, objekti za preradu nafte, skladišta municije i visoko preciznog oružja, kao i skladišta oružja strane proizvodnje, ali i obaveštajni centri ukrajinske vojske i objekti u kojima se vršila priprema budućih ukrajinskih diverzanata. Gađani su i objekti u kojima su bili smešteni strani plaćenici. 

Kao rezultat preciznih napada, naneta je značajna šteta jedinicama Oružanih snaga Ukrajine koje su aktivne u pravcu Zaporožja i Hersona. Umanjen je njihov kapacitet za popravku vojne tehnike, uništene su zalihe krstarećih raketa i oružja sa osiromašenim uranijumom, kao i lanseri višecevnih raketnih sistema i protivvazdušnih raketnih sistema koje je Zapad dao Ukrajini.

Kako dalje navodi rusko Ministarstvo odbrane, tokom poslednjih sedam dana uništeno je ukupno 257 ukrajinskih dronova, od kojih je 37 bilo poslato na Krim. 

Ovo poluostrvo, ukrajinske snage za isti period gađale su i krstarećim raketama. 

U svim pravcima na frontu, likvidirano je više od 4.000 ukrajinskih vojnika, navodi se u poslednjem kratkom izveštaju ruskog ministarstva. 

Moskva takođe ističe da je primećen, a zatim i uništen tenk "leopard", u kojem su se nalazili pripadnici Oružanih snaga Nemačke, odnosno, Bundesvera. 

Kako je za "RIA Novosti" izjavio jedan anonimni komandant obaveštajne jedinice ruske vojske, nakon gađanja tenka, ruski vojnici su mu prišli i videli da je jedan vojnik ipak preživeo. On im se obratio na nemačkom i zamolio ih da ga ne ubiju. Nemac je otkrio i da svi koji su bili u tenku, uključujući i njega, nisu plaćenici, već vojnici zvanične nemačke armije i da svi dolaze iz iste čete.

Na kraju, nemački vojnik takođe je preminuo od zadobijenih rana, a pred smrt je izrazio žaljenje što se uputio na front, jer jako voli svoje dete i ženu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading