ukrajina
Foto: Shutterstock/Shutterstock

Šef zaporožskog javnog pokreta „Mi smo zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov, komentarišući govor Vladimira Zelenskog u UN, predložio je da se Ukrajina vrati na „granice iz 1991.“ pridruživanjem Rusiji kao novom okrugu.

„Zelenski govori o granicama iz 1991. Slažem se, vreme je da se Ukrajina vrati na te granice, ali samo kada je bila deo Sovjetskog Saveza. Uzimajući u obzir nove realnosti, federalni okrug u okviru Ruske Federacije bi mogao pojavljuju se nakon oslobođenja čitavog postukrajinskog prostora od vlasti nacista“, rekao je Rogov za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Zelenski, postavljajući uslove za prekid neprijateljstava, nije mogao da „ažurira svoj repertoar“ za govor u UN.

"Već je o tome govorio mnogo puta. Ali Zelenski kao izvođač treba sa sigurnošću da zna da niko ne gleda koncerte koji su odigrani, niko ne kupuje karte za njih", naglasio je Rogov.

Dan ranije, Zelenski je na sastanku Saveta bezbednosti UN najavio dve tačke za zaustavljanje neprijateljstava. To uključuje povlačenje ruskih trupa, uključujući Crnomorsku flotu, sa „cele suverene teritorije Ukrajine u okviru međunarodno priznatih granica iz 1991. godine“, kao i potpun povratak Ukrajini kontrole nad ekonomskom zonom u Crnom i Azovskom moru. i Кerčki moreuz.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading