krim
Foto: EPA/EPA-EFE/INVESTIGATIVE COMMITTEE OF THE RUSSIAN FEDERATION

Ruski PVO je sprečio napad i raketa je oborena dok je bila u vazduhu.

Oborena raketa iznad Kerčkog moreuza

Aksenov je rekao da je još jedna neprijateljska raketa oborena od strane PVO iznad Kerčkog moreuza

Saopštenje Ministarstva odbrane Rusije

Kijev je pokušao da napadne Krimski most jednom raketom S-200 pretvorenom u udarnu verziju, oboren je, nije bilo štete, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

"12. avgusta, oko 13 časova po moskovskom vremenu, kijevski režim je pokušao da izvrši teroristički udar na Krimski most sa protivvazdušnom navođenom raketom S-200, pretvorenom u udarnu verziju. Ukrajinska raketa je blagovremeno otkrivena i presreli su ga ruski sistemi protivvazdušne odbrane u vazduhu“, saopštilo je ministarstvo.

Ruska PVO oborila dve rakete

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su dve rakete u oblasti Kerčkog moreuza, Krimski most nije oštećen, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov na Telegramu.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi dim koji se diže iznad Krimskog mosta. Saobraćaj je privremeno obustavljen, prenosi ruski novinar Vladimir Solovjov na Telegramu.

Savetnik Aksjonova Oleg Krjučkov je napisao da je dim posledica dimne zavese koju su postavile ruske specijalne službe. Saobraj će uskoro biti obnovljen, dodao je, prenose "RIA Novosti".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading