Rat u Ukrajini
Foto: Printscreen/Printscreen

Na snimku se vidi grupa diverzanata koja iz šume otvara vatru na jedan kamion ruske vojske. Jedan od diverzanata potom je prišao do kabine teretnjaka i ispalio rafal u vozača iz neposredne blizine.

- Čečenski vojnici koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine napravili su zasedu. Neprijatelj je eliminisan - navodi se na ukrajinskom kanalu na Telegramu koji je objavio uznemirujući snimak.

Napad se prema navodima ruskih vojnih blogera dogodio 15. jula u Šebekinskom okrugu u Belgorodskoj oblasti.

Rat u Ukrajini

Printscreen

 

 

- Problem bezbednosti granica nažalost nije nestao. Aktivnost diverzanata na granici Belgorodske oblasti je smanjena, a time se skreće pažnja na pitanje kontrole nad oblastima koje militanti koriste za prodor u Rusiju - navodi ruski vojni bloger Ribar na telegramu.

Jedinice čečenskih boraca koje su pod kontrolom vojne obaveštajne službe Ukrajine prebačene su prema njegovim rečima na granicu sa Rusijom.

- Čečeni iz bataljona koji nosi ime "Šeik Mansur" takođe su prebačeni u regione Sumske oblasti koji se graniče sa Brjanskom oblašću. Zašto se tamo koriste? Jer za njih nema druge upotrebe. Tokom sukoba nisu se ni na koji način nisu pokazali. Ovakvi naleti su veoma dobar PR što je dokazala i legenda o dobrovoljcima iz takozvanog Ruskog dobrovoljačkog korpusa - navodi se na Telegramu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading