"KIJEV ĆE NOĆAS NAPASTI" Objavljeno hitno upozorenje, sprema se haos
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

"Danas je primljena informacija da će petog jula noću Oružane snage Ukrajine pokušati da izvedu napad na Zaporošku nuklearnu elektranu koristeći visoko precizno oružje dugog dometa i dronove kamikaze“, saopštio je Karča za televiziju "Rusija 24“.

Kako je dodao, istovremeno je planirano da se sa letelice baci projektil punjen radioaktivnim otpadom koji je 3. jula uklonjen iz Južnoukrajinske nuklearne elektrane.

"Rezervni plan za oslobađanje radioaktivnih supstanci je da se koristi visoko precizna raketa 'točka-U' napunjena radioaktivnim otpadim“, istakao je Karča.

Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja na sastanku Saveta bezbednosti UN izjavio da se Rusija nada da zapadni pokrovitelji Kijeva neće dozvoliti da organizuje katastrofu u Zaporoškoj nuklearki, a "sve češće paranoične izjave lidera kijevskog režima da je Rusija navodno minirala Zaporošku nuklearnu elektranu i da se sprema da je digne u vazduh, krajnje nas uznemiruju“.

On je napomenuo da se misija IAEA na čelu sa generalnim direktorom Rafaelom Grosijem, koji je tu stanicu posetio u junu, "uprkos svim preprekama iz Ukrajine“ mogla da se uveri u apsurdnost ovakvih izjava.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading