"SITUACIJA NA FRONTU SE DRAMATIČNO PROMENILA!" Nemci ukazali na strašan problem: Ukrajina nema rešenje!
Foto: Shutterstock

„Sada nad položajima ukrajinske pešadije često kruži strašni protivnik: ruski Ka-52, poznat kao Aligator. Smatra se jednim od najboljih jurišnih helikoptera na svetu, iako nije uspeo da se u potpunosti dokaže u prošlogodišnje operacije. Sada se situacija dramatično promenila“, navodi se u postu.

Autor podseća da Aligator ima impresivno oružje, uključujući vođene rakete vazduh-vazduh i vazduh-zemlja i protivoklopni sistem Vhirlvind. Tako posada može da puca sa udaljenosti do deset kilometara. Istovremeno, nedovoljan je domet uništenja nemačkog protivvazdušnog sistema Gepard, prebačenog u Ukrajinu, kao i rakete Stinger, sposobne da napadne opremu na udaljenosti do četiri do šest kilometara.

Ukrajinska vojska ne može čak ni da pošalje avione da presretnu Кa-52, pošto su ruski lovci sposobni da ih obore sa velike udaljenosti, navodi se u članku. Osim toga, tokom ovakvih operacija ionako malobrojni avioni Oružanih snaga Ukrajine bili bi u neposrednoj blizini ruskih protivvazdušnih raketnih sistema, zaključuje Špigl, prenosi Ria.ru.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading