DA LI ĆE U JULU BITI PREGOVORA? Oglasila se Rusija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

On je tim rečima prokomentarisao navode nemačke televizije ARD koja je nakon međunarodnih konsultacija na visokom nivou u Kopenhagenu saopštila da bi „zvanični pregovori“ o rešavanju situacije u Ukrajini mogli da počnu u julu. Međutim, nije precizirano da li je planirano učešće Rusije u tim pregovorima.

- Kremlju ništa nije poznato o tome i verovatno treba da kontaktirate televiziju ARD za dodatne informacije - rekao je kratko Peskov.

On je dodao da trenutno ne postoje preduslovi za pregovore sa Ukrajinom.

- Što se tiče pregovaračkog aspekta u kontekstu ukrajinske krize, još jednom mogu da ponovim: u ovom trenutku se ne primećuju nikakvi preduslovi za takvu mogućnost - rekao je Peskov.

Kako je istakao, Rusija zna da to Kijev i zemlje kolektivnog Zapada potpuno isključuju, pa stoga ne postoje preduslovi za pregovore.

Šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrej Jermak rekao je prošle nedelje da su sastanku u Kopenhagenu prisustvovali savetnici za nacionalnu bezbednost i politički savetnici iz Brazila, Velike Britanije, Danske, EU, Italije, Indije, Kanade, Nemačke, Južne Afrike, Saudijske Arabije , SAD, Turske, Ukrajine, Francuske i Japana. Glavna tema je bilo rešavanje ukrajinskog pitanja. Strane su se dogovorile da nastave sa tim formatom konsultacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading