general germisov
Foto: EPA/EPA-EFE/SERGEI CHIRIKOV

Oružane snage Rusije su, zbog aktiviranja napadačkih akcija ukrajinske vojske na određenim pravcima duž linije fronta, sprovela obimnu obaveštajnu operaciju i stekla precizne informacije o planovima kijevskog režima. Do tog zaključka je došao ukrajinski vojni stručnjak Oleg Starikov. U intervjuu lokalnim medijima detaljno je opisao rad ruske obaveštajne službe a onda je i objasnio zašto je Gerasimov prisutan na prvim linijama fronta.

Ranije su mediji izvestili da je načelnik Generalštaba ruskih oružanih snaga Valerij Gerasimov bio prisutan u jednoj od komandnih tačaka vojske na prvim linijama tokom aktiviranja napadačkih akcija ukrajinske vojske na određenim pravcima. Komandant zajedničke grupe trupa je pratio situaciju na liniji fronta.

Oleg Starikov je primetio da u Kijevu počinju da shvataju zašto se Gerasimov pojavljuje na prvim linijama. Primetio je da taj faktor ukazuje na dobru obaveštenost ruske vojske o akcijama boraca ukrajinske vojske. Verovatno je ruska obaveštajna služba odlično odradila posao otkrivajući na kojem pravcu kijevski režim priprema udar u okviru napada.

- Primetio sam opasni obaveštajni znak - da se Gerasimov nalazi u jednoj od terenskih komandnih tačaka negde duž linije sukoba. Prema logici i vojnoj nauci, oni smatraju da će glavni udar biti upravo tamo gde se nalazi Gerasimov. Komandant uvek bude na pravcu glavnog udara, tamo gde su napadi. O tome govori vojna nauka - objasnio je stručnjak.

Prema rečima stručnjaka, oružane snage Rusije su mogle uspešno sprovesti obaveštajnu operaciju i razotkriti sve moguće planove ukrajinskog komandovanja.

Blog uživo: Rat u Ukrajini 475. dan

Ne može se isključiti da je Moskva, u okviru svoje vojne obaveštajne delatnosti, dobila sva obaveštenja o daljoj strategiji ukrajinske vojske, što će joj omogućiti značajnu prednost na frontu, piše Webtribune.rs.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading