Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Foto: AP/Gavriil Grigorov (POOL)

Svi pokušaji ukrajinske vojske da sprovedu kontraofanzivu su propali, ali ofanzivni potencijal postoji, istakao je ruski predsednik u razgovoru s novinarima.

Ukrajinska vojska, naglasio je Putin, nije ostvarila postavljene ciljeve ni na jednom delu fronta zahvaljujući hrabrosti ruskih vojnika, dobroj organizaciji snaga.

"Može se konstatovati da su svi pokušaji Kijeva da sprovede kontraofanzivu doživeli krah, ali potencijal za ofanzivu i dalje postoji", naveo je Putin.

Kako je dodao, poslednjih dana su Oružane snage Ukrajine pretrpele značajne gubitke koji prevazilaze uobičajene cifre.

On je objasnio da su u ofanzivama gubici obično tri naprema jedan. To je uobičajeno, ali u ovom slučaju ti uobičajeni pokazatelji su drastično premašeni, rekao je on.

Neću sada navoditi cifre ali one su zapanjujuće, rekao je Putin.

"Prethodna dva dana su bila izuzetno intenzivna i ni na jednom delu fronta protivnik nije imao uspeha", istakao je ruski lider.

Dodao je i da vojno rukovodstvo Rusije realno procenjuje situaciju.

"Polazim od toga da vojno rukovodstvo Rusije realno procenjuje situaciju i da će polaziti od te realnosti kada budu osmišljavali naše aktivnosti u predstojećem periodu", rekao je Putin.

Za današnju tragediju odgovoran Kijev

Putin je rekao i da je tragedija koja se danas događa u Ukrajini posledica onoga što se dešavalo proteklih godina.

Sva odgovornost je na Kijevu, istakao je Putin.

"Želim da istaknem da se ova tragedija dešava zbog događaja koji su se odvijali proteklih godina i odgovornost za njih u potpunosti je na kijevskom režimu, koji proistekao iz državnog udara", istakao je ruski predsednik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading