Eksplozija
Foto: AP/Tanjug/Ap

Nekoliko eksplozija je moglo da se čuje na cevovodu u okrugu Kupjansk, rekao je proruski šef regionalne vojne administracije Oleg Sinegubov, preneo je TASS.

Prema Sinegubovu, čulo se šest eksplozija u blizini pumpne stanice u selu Maksjutovka.

"Više nema amonijaka u vazduhu, situacija je pod kontrolom", naveo je on na Telegramu.

Danas se oglasila i portparolka ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, koja je navela da popravka dela cevovoda za amonijak Toljati-Odesa oštećenog eksplozijom može trajati od jednog do tri meseca, ukoliko je moguće prići mestu oštećenja.

"Jedna od pumpnih stanica je bila u kvaru. Zaporni ventili su radili, ali je ipak došlo do curenja. Prema preliminarnim procenama, za popravku i obnovu biće potrebno od mesec do tri meseca, pod uslovom da postoji pristup mestu oštećenja", dodala je Zaharova.

Ona je napomenula da je "skoro odmah nakon incidenta Volodimir Zelenski rekao da može da reši problem, ali to, međutim, ne znači da je spreman da nastavi sa transportom amonijaka".

"Učinićemo sve napore da razjasnimo okolnosti incidenta. Ali čak i sada možemo da konstatujemo da je jedina strana koja nikada nije bila zainteresovana za obnavljanje cevovoda, naravno, kijevski režim", dodala je Zaharova.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading