NOŽ U BOK UKRAJINI SA ZAPADA Propali planovi za članstvo u NATO i EU, evo ko odlučuje o početku mirovnih pregovora
Foto: Alo ilustracija

"Moguće je da vlada u Kijevu misli drugačije i namerava da nastavi da se bori. Međutim, suprotno zvaničnim izjavama Zapada, neće suverena Ukrajina odlučiti kada će započeti pregovori o primirju", navodi se u članku. čije delove je preneo Sputnjik.

"Tu odluku će doneti američki predsednik Džozef Bajden i premijeri vlada Velike Britanije, Francuske i Nemačke", dodaje se dalje u tekstu.

Takođe se ističe i da većina zemalja-članica Evropske unije i NATO-a neće čekati potpisivanje primirja dok ukrajinske oružane snage zauzmu izgubljenu teritoriju, jer su oni okrenuti ka amputiranoj Ukrajini.

"Odlučujući značaj će imati pitanje kakvu će cenu Kijev i Zapad na kraju platiti za primirje i za mirovne pregovore", piše list i zaključuje da članstvo Ukrajine u EU i u NATO nije realno u narednih 15-20 godina.

Ranije je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio da je Ukrajina spremna da postane članica Alijanse, ali da čeka kada će NATO biti spreman da je primi. Istovremeno je isticao da sve zemlje koje se graniče sa Rusijom treba da uđu u EU i NATO.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading