UKRAJINCI PORAŽENI KOD ŠEBEKINA I VOLČANSKA Ruska vojska objavila detalje upada na teritoriju Rusije (FOTO/VIDEO)
Foto: Shutterstock/Vlasov Yevhenii

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je ruska vojska eliminisala više od 50 "ukrajinskih militanata" koji su pokušali da napadnu Belgorodsku oblast.

U saopštenju objavljneom na Telegram kanalu Ministarstva se navodi da su u pograničnom području sa Ukrajinom uništena i četiri borbena oklopna vozila, borbeno vozilo višecevnog raketnog sistema BM-21 Grad i jedan kamionet, prenose RIA novosti.

Dodaje se da je oko 30 ukrajinskih boraca sa sedam vozila nakon granatiranja pokušalo napad u pravcu Volčanska i međunarodnog automobilskog punkta Šebekino u Belgorodskoj oblasti.

U saopštenju se kaže i da je druga grupa od 15 militanata, koja je pokušala da prodre na rusku teritoriju duž leve obale reke Severski Donjec dignuta u vazduh u minskom polju.

- U isto vreme, grupa od 20 militanata napredovala je duž desne obale Severskog Donjeca ka Novoj Tavolžanki - stoji u saopštenju.

Prethodno je guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio da su dve osobe povređene prilikom eksplozije nepoznate naprave u gradu Belgorodu. On je naveo da se, prema preliminarnim informacijama, bespilotna letelica srušila na kolovoz.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading