PRIGOŽIN IZNEO STRAŠNE PODATKE O GUBICIMA U "BAHMUTSKOJ KLANICI": Oko 20 odsto njih je umrlo!
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

U intervjuu koji je u utorak objavila Vagnerova pres služba, Prigožin je rekao da je tokom dugogodišnje bitke pojačao redove kompanije sa 50.000 zatvorenika iz ruskih zatvora, kojima je ponuđena šansa da se bore umesto da dovrše kazne, prenosi RT.

„Oko 20 odsto njih je umrlo“, rekao je Prigožin i dodao:

- Žrtve među njima (prijavljenim bivšim zatvorenicima) bile su iste kao i među onima koji su se prijavili po ugovoru.

Ovo sugeriše da su Vagnerovi gubici u Artjomovsku, koji je ključno naselje u ruskoj samoproklamovanoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), iznosili oko 10.000 bivših zatvorenika i 10.000 vojnih profesionalaca.

Oko 20 odsto Vagnerovih snaga takođe je zadobilo povrede od kojih bi bilo potrebno najmanje tri meseca da se oporave, naveo je Prigožin.

Međutim, on je insistirao da je ukrajinska vojska pretrpela daleko veće gubitke u onome što je ranije nazvao „bahmutskom mlinom za mlevenje mesa“.

„Uništili smo 50.000 vojnika ukrajinskih oružanih snaga [u Artjemovsku]“, tvrdi šef Vagnera, dodajući da je još 50.000 do 70.000 teško ranjeno.

Prigožin je u subotu saopštio da je operacija preuzimanja kontrole nad Artjemovskom, koju je predvodio Vagner, završena i da je grad „potpuno zauzet“. Bitka za glavni logistički centar vodila se 224 dana, dodao je on.

Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo je kasnije istog dana da je grad zauzet, a predsednik Vladimir Putin je čestitao Vagnerovim vojnicima i redovnim ruskim vojnim trupama na uspehu.

(UŽIVO) KIJEV PRIZNAO SVOJU ULOGU U NAPADU NA BELGOROD Šojgu zapretio: Očekujte oštar odgovor (FOTO/VIDEO)

Ukrajina, sa druge strane, negira gubitak ovog grada.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading