KRIV JE PREVODILAC! Evo šta je Zelenski rekao o padu Bahmuta (VIDEO)
Foto: AP/Tanjug/Ap

Prema njegovim rečima, novinar je poručio Zelenskom da "Rusi kažu da su zauzeli Bahmut", na šta je predsednik Ukrajine odgovorio sa "mislim da nisu".

Nikiforov tvrdi da je do nesporazuma došlo zbog lošeg prevoda i poručio da Zelenski nije potvrdio da su oružane snage Ukrajine izgubile kontrolu nad gradom u Donjeckoj oblasti.

S druge strane, Rojters i AP su preneli da je Zelenski potvrdio da je Rusija preuzela kontrolu nad Bahmutom, posle žestoke borbe za taj grad koja je trajala osam meseci i koju su vodili ruska privatna paravojna organizacija "Vagner grupa" uz podršku ruske vojske.

Prema AP, Zelenski je rekao da veruje da je Ukrajina izgubila taj grad, ali je dodao da "tamo nije ništa ostalo" i da su Rusi "sve uništili".

 

 

U delu za koji Nikiforov tvrdi da je pogrešno preveden, Zelenski je, po AP, na pitanje da li je Bahmut i dalje pod kontrolom Kijeva odgovorio sa "mislim da nije".

- Danas je Bahmut samo u našim srcima - izjavio je Zelenski i dodao da "tamo nema ničega".

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je da je strateški važan Bahmut "oslobođen", posle čega je ruski predsednik Vladimir Putin čestitao vagnerovcima i pripadnicima ruske vojske na zauzimanju tog ukrajinskog grada.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading