PRIGOŽIN SE JAVIO SA PRVE LINIJE! Rusi pokrenuli poslednji juriš u Bahmutu!
Foto: Printscreen

- Jedinice PMC Vagner danas su napredovala do 500 metara. Neprijatelj drži još 600 kvadratnih metara. Blizu smo izvršenja zadatka. Borbe i dalje traju. Neprijatelj dovlači rezerve - rekao je Prigožin u audio poruci koja je objavljena na Telegram kanalu Vagnera.

Ukrajinske snage prema nezvaničnim informacijama kontrolišu još samo nekoliko visokospratnica na jugozapadu Bahmuta i trenutno se vodi grčevita borba za svaki metar.

Jevgenij Prigožin je ranije danas izjavio da njegove jedinice neće zauzeti ceo Bahmut još dan ili dva zbog pripadnika Oružanih snaga Ukrajine koji se kriju u improvizovanoj tvrđavi.

- Radi se o neprobojnoj tvrđavi u četvrti "Avion" koja se sastoji od niza višespratnica na jugozapadu Bahmuta gde se vode žestoke bitke - naveo je Prigožin.

Zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Malijar rekla je da su ruske snage zauzele neke delove Bahmuta, ali je naglasila da ne kontrolišu opkoljeni grad.

- Na području Bahmuta se nastavljaju izuzetno žestoke borbe. Neprijatelj ne može pobediti kvalitetom pa pokušava kvantitetom. Rusija je povećala broj vojnika i količinu naoružanja. Stopa napredovanja naših trupa u predgrađu Bahmuta danas je donekle smanjena, međutim, istovremeno neprijatelj ne može da vrati izgubljene položaje. Naši vojnici odbijaju sve neprijateljske napade - navela je Malijar na Telegramu.

Jevgenije Prigožin, šef privatne ruske vojne kompanije Vagner, podsetimo, juče je ponovo optužio redovne ruske trupe za predaju položaja kod Bahmuta.

Prigožin tvrdi da su se jedinice ruske vojske odbrane povukle 570 metara severno od Bahmuta i napustile položaje zauzete u februaru. Obratio se načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu i ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu sa zahtevom da po svaku cenu drže bokove još nekoliko dana.

- Nažalost, jedinice ruskog ministarstva odbrane povukle su se 570 metara severno od Bahmuta, otkrivajući naše bokove. Javno se obraćam najvišem rukovodstvu ministarstva odbrane jer se moja pisma ne čitaju. Molim vas da ne otkrivate naše bokove. Ne odustajte od naselja Sako i Vanceti. Oduprite se što bolje možete još nekoliko dana. Učinite sve što je u vašoj moći da se bokovi ne raspadnu - rekao je Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu.

Na društvenim mrežama juče je osvanuo i veoma uznemirujući snimak na kome se navodno vide pripadnici Oružanih snaga Ukrajine koji skupljaju tela nastradalih drugova.

Tokom nedavnih borbi u Bahmutu, podsetimo, ubijen je i nekadašnji pripadnik američkih zelenih beretki.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading